Opmaak grafieken overzetten

De standaard opmaak van een grafiek aanpassen.

De opmaak van een grafiek overzetten naar een andere grafiek kan niet binnen MicroStrategy, maar er is een handigheidje waarmee je de grafiek stijl wel eenvoudig kan overzetten. De standaard grafieken van MicroStrategy moeten altijd aangepast worden op Kleur, font, nummer formatting, etc. Als je verschillende grafieken meerdere malen moet maken wordt dit een vervelend klusje.

Maar wat als je dit met een handeling kan klaar zetten:

Pas als eerste je grafiek aan in de desktop:

Na het bewerken, ga je naar Grafiek, Save graph style en geef het een herkenbare naam: HorizontalBar bijvoorbeeld.

Ga naar de folder C:\Program Files\Common Files\MicroStrategy\GraphStyles of C:\Program Files (x86)\CommonFiles\MicroStrategy\GraphStyles, maak een backup van HorizontalBar.3tf en vervang het door de zojuist aangemaakte HorizontalBar.3tf.

Dat is alles, de volgende keer dat je een formatting wilt toepassen, kun je met een druk op de knop deze toepassen. Klik Grafiek, Apply Graph style en zoek de .3tf file die je had aangemaakt. Je kan op deze wijze verschillende layouts klaar zetten zodat over je gehele project alle grafieken hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *